cinsel sorunlar

cinsel sorunlara duyarsiz kalmayin

27.03.2011 20:56
  Cinsel ilişki, istek, uyarılma, doyum ve rahatlama olmak üzere dört aşamadan oluşuyor. Bu basamaklardan herhangi birinde veya birkaçında sorun yaşanması, cinsel işlev bozukluğunun ortaya çıkmasına neden oluyor. İSTANBUL - Erkeklerin en sık yaşadığı sorunların başında erken boşalma,...

Doğum sonrasında, cinsel istek

27.03.2011 16:53
 Seks isteği doğumdan 3 ay sonra geliyor Prof. Dr. Ünlü, “Doğum sonrasında, cinsel istekte bir süre azalma olabilir. Bu azalma genel olarak psikolojik kökenlidir. Seks isteği, 12’nci haftadan sonra eski haline döner. Emzirme döneminizde yükselen süt hormonu, östrojen hormonunu baskılayarak...

cinsel sorunlar

27.03.2011 16:45
 CİNSEL SORUNLARLA İLGİLİ BİLİNÇ DÜZEYİ Çiftler, ya da kadın ve erkekler cinsel fonksiyon bozukluklarını herhangi bir hastalık olarak görüp, hekime başvurmalarının çok önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu, cinsel sorunlarla ilgili bilinç düzeyi konusunda şunları söyledi: “Cinsel...

AIDS virüsü HIV ile mücadelede gen tedavisi denemesi başarılı oldu.

 

PARİS - California Üniversitesi’nden Dr. Roland Mitsuyasu ve ekibinin, ön deneme (faz 2) sonuçları gen tedavisi tekniğinin yararlı ve güvenilir olduğunu gösterdi.

 Bilimadamları HIV’li 74 gönüllüyü rastgele 2 gruba ayırdı. İlk gruptakilere placebo verilirken, diğer gruptakilere virüsün çoğalmasını önlemeye yönelik bir tür enzim olan “OZ1” molekülü taşıyan kök hücreler nakledildi. 

OZ1 molekülü verilenlerde istenmeyen yan etkilere rastlanmadı. 

Deneyin başlamasından sonraki 47 ve 48. haftada virüsün kandaki yoğunluğunda iki grupta da istatistiki farklar görülmese de, virüs nedeniyle azalan, bağışıklık sisteminde rol oynayan bir grup hücre olan CD4 lenfositlerin sayısının 100. haftada gen tedavisi gören grupta diğer gruba göre daha yüksek olduğu görüldü. 
Tedavinin tehlikesinin olmadığını ve bir miktar da olsa etkili olduğunu belirten bilimadamları, araştırmanın HIV’le mücadelede gen tedavisinin muhtemel bir yaklaşım olabileceğini gösterdiğini ve bu alanda çok büyük bir ilerleme anlamına geldiğini vurguladılar. 
Araştırma “Nature Medicine” dergisinde yayımlandı.

 

Bu yıl Nobel Tıp Ödülünü Françoise Barre-Sinoussi ile paylaşan Fransız Profesör Luc Montagnier, AIDS’i tedavi edici aşının 4-5 yıla kadar hazır olabileceğini söyledi.

 

STOCKHOLM - Gazetecilere açıklama yapan Prof. Dr. Luc Montagnier, AIDS aşısının ne zaman hazır olacağını söylemenin aslında zor olduğunu belirtti ancak “Belki 4-5 sene sonra tedavi edici aşı geliştirilmiş olur” dedi. Profesör, süreyi fazla iyimser bulan gazetecilerin sorusu üzerine, “Ama arkamızda 10 yıllık birikim var. Aslında tedavi amaçlı aşı geliştirmek, önleyici aşıdan daha kolay...” diye konuştu.

Montagnier, “Bu çok karmaşık bir hastalık. Bağışıklık sisteminin niçin çöktüğünü izaha çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Meslektaşı Barre-Sinoussi de, önleyici aşı konusunda tarih vermenin imkansız olduğunu söyledi.

İki Fransız araştırmacı, dünyada 25 milyon kişinin ölümüne yol açan HIV virüsünü 1984 yılında keşfettikleri için bu yıl Nobel ödülünü kazanmıştı. İkili, ödüllerini çarşamba günü Stockholm’de düzenlenecek törenle alacak.

 

 


onlinevarWebsite counterkisi girdi toplam