Kimi insanın namazda ellerini göbeğinin altına bağladığını, görmekteyiz.

22.10.2011 14:55

     soru

 Kimi insanın namazda ellerini göbeğinin altına bağladığını, kimisinin de  göğsünün üzerine bağladığını ve ellerini göbeğinin altına bağlayan kimseyi şiddetle reddettiğini çokça görmekteyiz. Kimisi ellerini sakalının altına gelecek şekilde bağlamakta, kimisi de ellerini bağlamayıp salmaktadır.Bu konuda doğru olan hangisidir?

 

cevap

 

 

 

Peygamber-sallallahu aleyhi ve sellem-’in sahih sünneti, namaz kılan kimsenin rükûdan önce ve sonra ayaktayken sağ elini, sol elinin üzerine gelecek şekilde göğsünün üzerine koymasının daha fazîletli olduğuna delâlet etmektedir.

Bu durum, sahâbeden Vâil b. Hucr-Allah ondan râzı olsun- ile Kabîsa b. Hulb et-Tâi’nin-Allah ondan râzı olsun- babasından rivâyet ettiği hadiste sâbittir. Sehl b. Sa’d es-Sâidî’den-Allah ondan râzı olsun- de buna delâlet eden bir hadis sâbittir.

Namazda elleri göbeğin altında bağlamaya gelince, bu konuda Ali b. Ebî Tâlib’ten-Allah ondan râzı olsun- zayıf bir hadis rivâyet edilmiştir.Elleri bağlamayıp salmaya veya sakalın altına bağla-maya gelince, bu hareket sünnete aykırıdır.

Başarı Allah’tandır.

@  @  @  @  @


onlinevarWebsite counterkisi girdi toplam